Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Unutar kompleksa, pored ugostiteljskih objekata i tržnog centra, nalaze se kongresne dvorane, kao i restorani “Terra” i “Avlija“, gdje će sladokusac naći jednostavno sve - od svjetskih do regionalnih i autohtonih lokalnih, gorštačkih specijaliteta...

No, bajkoviti “Aquapark” svakako je vrhunac “Aquareumalovog” ambijenta. To je vodeni raj za djecu i odrasle, stare i mlade, plivače i buduće plivače, sve one koji vole i znaju se maksimalno opustiti, te ojačati tijelo i duh. Tu su rekreacioni bazen (950 m²), uz nezaboravne vodene efekte: podvodne masaže, whirlpool jame, gejzire, slapove, topove, vodene tokove, dječiji bazen (150 m², 80 cm), uređene travnate, pješčane i kamene plaže sa ležaljkama, suncobranima i peškirima. Bazeni koriste nadaleko čuvenu fojničku termalnu vodu, temperature 27 stepeni Celzijusa, koja se filtrira po DIN standardu.
Svakom posjetiocu na raspolaganju su wellness masaže pod baldahinima, teren za odbojku na pijesku, stolovi za stolni tenis, za djecu - tereni s toboganima, ljuljačkama i klackalicama, jedrenjak “Victoria”, uz nezaboravne gastronomske specijalitete, pizzeria, open barovi s egzotičnim koktelima, sedmični program animacije, sportske, koncertne i kulturno-umjetničke manifestacije. U “Wellness centru”, jednom od prvih znamenja “Aquareumala“, gostima je na raspolaganju veliki izbor tretmana, bolje reći istinskih “wellness čarolija”, različitih relaksirajućih procedura i aktivnosti.
Ovdje, u atmosferi potpune opuštenosti i odsustva svakodnevnog životnog pritiska i stresa, u stanju uznesenosti u neke druge, daleke svjetove mašte, očaran i začaran, gost počinje u potpunosti osjećati, razumijevati i vjerovati u “Aquareumalov” moto: Ovo je mjesto gdje čarolija traje...
To je Fojnica, a u Fojnici “Aquareumalova” čarolija. Ko god ovdje dođe i iskoristi njen dio, čaroliju je beskrajno obogatio. Ko god uzme i u sebi odnese dio “ Aquareumalove” čarolije, umnožava je tako i obogaćuje njome cijeli svijet. To je ''Aquareumal”. Čudesno mjesto u kojem čarolija živi i traje.


 ‹‹‹‹ nazad‹‹‹‹